header

Känn ingen sorg för mig Göteborg.

 
Hej! Kände att det var dags för en liten lägesuppdatering. Nu bor jag här! I tre rum och kök på sjunde våningen med balkong (och havsutsikt om en anstränger sig lite), en klädkammare, badkar och såklart världens bästa roomie. I onsdags flyttade jag in och sedan dess har vi mest fixat och inrett och gått och handlat några vändor.
 
 
Första frukosten intogs för min del igår på Mon Amie-assiet och med Änglagott-te i Mon Amie-mugg. Nu stundar första helgen i Göteborg och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kristin åker hem till Halmstad och jag överväger faktiskt att åka hem till Falkenberg om jag inte får ordning på diverse för tillfället eventuella planer. Dessutom har vi ingen tv i lägenheten ännu och jag vill ju inte missa säsongspremiären av På Spåret!!! Nåja, vi får se hur det blir, nu ska jag i alla fall gå och äta frukost. Ni får ha en fin helg kompisar.

Om en helt perfekt dag, lyckorus och solsken.

 
Igår var en 100% perfekt dag. Jag gick runt med ett stort leende i hela ansiktet från att jag vaknade till att jag gick och la mig. Först på dagsordningen var föreläsning på Frölunda Kulturhus vilken var hur intressant, bra och peppande som helst! Efter föreläsningen hade Kristin och jag x-antal timmar att spendera i Göteborg då vi skulle till lägenheten senare på kvällen för att få nycklar + färdigställa alla kontrakt. Efter en lunch, massa besök i diverse affärer och lite stadsvandring hamnade vi på ett café på Linnégatan.
 
 
Denna dag såg en solen för första gången på vad som kändes som en evighet och det kändes himla fint att titta ut genom fönstret och konstatera att allt inte var grått och duggregnigt.
 
 
19.40 satt vi på tåget ned mot Halland igen, med varsin nyckelknippa i handen och med varsit glädjerus i kroppen vilket jag tycker Kristin visar ganska bra här. Idag ska jag packa, promenera och gå på utbildning på jobbet. Imorgon flyttar vi!!!

November, vi avslutar sagan snart.

 
Igår försökte jag vara en duktig bloggare och fotade lite vardagsbilder som jag tänkte publicera nu. Under dessa första månader på universitet har jag varit extremt bortskämd med sovmornar. Föreläsningar har som tidigast var klockan 11 vilket inneburit att jag inte behövt gå hemifrån förrän vid 9-tiden. Därför tog det emot att gå upp ur sängen när klockan ringde klockan 05.15 igår morse (och därför snoozade jag också en hel timma...) På schemat stod seminarium klockan 9 och därför fick jag ta ett tåg redan 07.22. Dock kändes bara mysigt att det var mörkt då jag gick min vardagliga promenad till bussen och sedan satt och väntade på tåget.
 
 
Iklädd prickig klänning och min nya kappa (som vädret äntligen tillåter att jag använder utan att det blir för varmt) satt jag på en tågstationsbänk och upplevde hur det ljusnade förvånandsvärt fort.
 
 
Väl framme i Göteborg hade jag i vanlig ordning nästan en timma att spendera innan jag behövde vara på plats i skolan. Därför passade jag på att köpa finkaffe från Espresso House att värma händerna på när jag väntade på spårvagnen.
 
 
Det var väldigt folktomt i skolan vilket gjorde det möjligt för mig att utnyttja en spegel vid toaletterna för en klassisk skoltoa-selfie! Främst för att jag vill visa kappan, vilken tyvärr inte gör sig så bra på bild konstaterade jag nu.
 
 
Här har jag suttit de senaste månaderna och tittat ut genom fönstrena i väntan på att föreläsningarna ska dra igång. I början av terminen var träden ni ser här utanför helt fantastiskt fina, först prunkande gröna för att sedan övergå i ett fyrverkeri av höstfärger.
 
 
Efter två timmars seminarium tog jag vagnen till centralen och åkte hem igen. Sedan ägnade jag fredagseftermiddagen åt att läsa, blogga och titta på youtubeklipp. Tanken var att jag skulle dansa på kvällen men istället klev jag i myskläderna och fortsatte ta det lugnt hemma. Åt middag med min kära familj och sedan kom Saga och Lovisa och höll mig sällskap resten av kvällen. Hundra procent bra fredag skulle jag säga. Idag ska Kristin och jag till Göteborg för att se Simon Norrsveden spela på Bengans och ikväll blir det förfest > Bratt i vanlig ordning. Sista utekvällen som falkenbergsbo, låt oss hoppas att den levererar så bra som jag vet att Falkenberg faktiskt kan göra <3 Ta hand om er och ha en fin helg, adios.