header

Ny kamera!!!


Kolla kompisar!! Jag har köpt en ny kamera - närmare bestämt en Canon EOS D600! <3 <3 (Eller ja, ny och ny. Den är köpt på blocket men i princip som ny då den är snudd på oanvänd och dessutom både luktade ny och inte hade en enda liten skråma). 


Tillsammans med kameran fick jag, förutom ett standardobjekt 18-55mm, även ett fast 50mm.

 
Och här är hela kalaset minus väska, instruktionsböcker och ett minneskort som också ingick. JAG ÄR SÅÅÅ NÖJD!!

Jag tror jag var runt 12-13 när jag köpte min första systemkamera - en Nikon D40. Efter ett par, tre år uppdaterade jag till en Nikon D90 och den levde jag med fram till i juni förra året då mitt fotointresse hade trappats ned. Då sålde jag hela min systemkamerautrustning med allt en kan önska och så investerade jag i en riktigt bra digitalkamera i stället, nämligen en Canon G16. Så inte nog med att jag sa hej då till Nikon, dessutom stod jag för första gången på ca 7 år utan en systemkamera. Min lilla G16 har varit mig trogen sedan dess och jag har nog aldrig fotat så mycket som jag gjort med den. Den uppfyller i princip alla krav en amatörfotograf kan ha och håller på många sätt samma kvalitet som en systemkamera.

I somras började det dock klia i fingrarna efter objektiv och manuel fokusering och allt sådant där och sedan dess har jag lite sporadiskt kollat på blocket efter en systemkamera till rimligt pris. När jag igår fick syn på en annons som erbjöd allt ni ser på bilderna + lite till, till ett (mer än) överkomligt pris slog jag till. Härmed är jag därför en 100% Canonfotograf, ska bli väldigt kul att lära mig allt vad det innebär. Och min älskade G16 lämnar jag så klart inte ifrån mig, den får hänga med då systemkameran inte är smidig så som vid konserter, fester osv. Är så taggad på att börja fotografera lite ordentligt igen! <3<3<3

Kommentarer:

Yiyi

Nämen, gratulerar till det nya köpet!

Svar: Tack och bock!
Sara-Karolina Norrhede

Kameratrollet - Fotograf i Skåne

Bara till att gratulera till canonsidan. Med canon kan man installera spel. Mer än man kan på en nikon ;)

Svar: Tackar! Haha, jaså?? Det var minsann mer än jag visste! :')
Sara-Karolina Norrhede

Kameratrollet - Fotograf i Skåne

Det kräver förstås att man hackar kameran ;)

Svar: Hehe, tänkte väl att det något sådant bakom det hela! ;)
Sara-Karolina Norrhede

Kommentera här: