header

365 dagar med Mymlan. 
Idag är det exakt 1 år sedan jag klev på tåget i Falkenberg för att första gången sätta mig bredvid Kristin och prata med henne. Kvällen innan hade jag skrivit i vår klassgrupp på Facebook och frågat om någon kanske ville söka lägenhet med mig och hon svarade "Jag!". Efter det la vi till varandra som vänner, chattade en stund och bestämde att vi skulle prata mer på tåget till skolan dagen efter.
 
Finns få saker i världen som jag är så glad över som det faktum att jag skrev det där facebookinlägget och att hon svarade. Idag är hon min närmsta vän och den viktigaste personen i mitt liv på så många sätt. Tror inte riktigt hon fattar hur bra det här året har varit för mig, hur mycket hon betyder och hur roligt jag ständigt har i hennes närvaro. Ta bara en titt på bilderna ovan, inte ser det ut som att vi har tråkigt tillsammans direkt? Tänk va, att jag hade turen att träffa världens bästa människa och få ha henne som roomie <3

Sista september och en höstlista.

 
☂ Vad ser du framför dig när du tänker på hösten?
Jag har en sådan där typiskt romantiserad bild av hösten på näthinnan. Därför ser jag gula löv, klar krispig luft under blå himmel och tjocka tröjor och halsdukar på uteserveringar. Realiserar jag lite ser jag även tunga grå moln, timmar i tv-soffan och att hatten blåser av när jag går till spårvagnen i höststorm.

☂ Vad är det sämsta med hösten då?
Risken att bli omotiverad till ca allt pga grått och mörkt.

☂ Och det bästa?
Att hösten känns lite som en nystart. Att man kan ha fina varma kappor på sig igen. Att man inte behöver känna sig skyldig för att allt man vill göra är att sitta inne och titta på youtubeklipp i flera timmar. Att det inte är för varmt att dricka te och att träden blir så fina.

 
☂ Hur ser din höstoutfit ut?
Klänning + strumpbyxor + knästrumpor + mössa/hatt + kängor. Och min nya kofta/jacka som jag köpte förra veckan  

 
☂ Vad har du på to do-listan?
Söka jobb och läsa böcker.

☂ Hur botar man höstdeppighet?
Man träffar människor som ger massor utav positiv energi och som man blir glad av. Tar en promenad när vädret och orken tillåter. Tänker att det är okej att inte göra något speciellt alls om man inte vill. Planerar in småsaker som kan förgylla vardagen: filmkvällar i myskläder, en lunch på stan, pluggdag på kafé, en spelning någonstans osv. Ett annat bra tips är att möblera om i sitt rum och kanske addera någon ljusslinga, det må låta klyschigt och simpelt men det kan faktiskt fungera på ett väldigt positivt sätt i alla fall för stunden.

 
☂ Bästa musiken för regniga dagar?
Allt av Lars Winnerbäck. Exakt precis varje år återupptäcker jag Winnerbäck på nytt runt september/oktober. Vill i princip inte lyssna på något annat.

☂ Vilka serier passar extra bra att titta på?
Vänner. Alltid Vänner. Sen är det alltid mysigt att titta på gamla julkalendrar även om det är en månad eller kvar till december.

☂ Vilken är din höstigaste maträtt?
Potatis- och purjolökssoppa! Lätt att göra, mättande och räcker länge om man gör mycket. Bra höstig färg dessutom.

 
☂ Var hänger du helst när du är ledig?
Hemma i lägenheten, hehe. Eller eventuellt på något mysigt kafé i tex. Haga där man kan sitta och titta ut på människorna som går förbi i sina höstkläder.

☂ Har du någon inplanerad resa?
Nepp, inte en enda. Vill dock så gärna åka till Stockholm så håller tummarna för att det blir av.

☂ Hur förbereder du dig för vintern?
Jag skulle inte säga att jag förbereder mig på något speciellt sätt. Kanske försöker jag planera in roliga saker under månaderna framöver så jag har något att se fram emot mitt i mörkaste januari och trötta februari.

Marshall Major II och en luddig liten sak.

 
Kolla här vilka nya fina grejjer jag har i min ägo!
 
 
Mina gamla hörlurar (ett par vita urbanears plattan-kopior) tackade för sig förra veckan då den ena luren tappade ungefär 50% av sin ljudförmåga vilket blev ganska frustrerande. Jag hade inte riktigt planerat att ersätta dem med sådana här exklusiva skönheter men då jag fick en rabattcheck från Claes Ohlson förra veckan tänkte jag att det kanske kunde vara värt att lägga pengar på något med riktig kvalitet för en gångs skull.
 
 
De är vita Marshall Major II med gulddetaljer och JAG ÄLSKAR DOM! Kristin köpte dessutom samma modell men svarta i stället så nu ser vi ännu mer likadana ut när vi till och med har samma hörlurar på huvudet :')
 
 
Och nu till den där luddiga lilla saken! Det är en clutch som jag inhandlade på Monki i fredags då vi gjorde stan. Kunde inte riktigt släppa den med blicken när jag såg den i butiken.
 
 
Jag föll pladask för blandningen av det ljusrosa (nästan vita) luddet och dragkedjan i guld.
 
 
För att vara en clutch är den ganska stor. Både iPad och sminkväska får plats utan problem vilket är ett stort plus då jag älskar att ha med mig ungefär hälften av alla mina ägodelar när jag går utanför dörren (en vet ju aldrig vad en får användning av liksom). Dessutom har den ett litet innerfack med dragkedja som är perfekt för lypsyl, tuggummi, nycklar osv. Kristin och jag konstaterade att den även kan agera så väl huvudkudde som gosedjur om så skulle önskas och en sådan väska kan ju inte vara annat än optimalt!