header

En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång, och du och jag håller andan och håller händer i språnget. (Inlägget om studenten).

 
För exakt två veckor sedan i dag tog jag studenten och nu har jag landat tillräckligt i detta ingenmansland mellan gymnasiet och framtiden att jag tänkte sammanfatta min studentdag. Efter att jag i princip inte kunnat sova på hela natten pga nervös + hosta gick jag upp klockan 06 för att klä mig i studentklänning och mössa och förstå att nu var den här dagen faktiskt verkligen här på riktigt.
 
 
Efter att jag kände mig tillräckligt färdig begav jag mig till skolan för att möta upp dessa innan vi sedan tog studentkort med klassen uppe på fotbollsplanen. Alla var så fina och glada och åh.
 
 
Efter fotograferingen var det dags för champagnefrukost hemma hos ingen mindre än mig själv. Här ser vi fina Sanna med en liten present till våra handledare. I bakgrunden äter folk frallor och jordgubbar och dricker champagne som sig bör.
 
 
För att få tiden att gå lite fortare så gjorde vi papperstallrikar på vilka alla fick varsin titel som skulle passa var och en. Personligen fick jag inte helt otippat "Klassens Instagram" vilket jag absolut kan leva med.
 
 
Klassens Sjöman och Klassen Ängel eller Lovisa och Jessica eller två av mina bästa vänner om man så önskar.
 
 
Pojkarna i klassen med rosor och betyg som våra handledare kom och delade ut i slutet av frukosten. Efter att champagnen var urdrucken och jordgubbarna var slut så begav vi oss till Gustaf Bratt för att äta lunch med klassen och ett antal andra klasser på skolan. Jag har inga bilder i från detta då jag lämnat kameran hemma men vi åt god mat och skrev i varandras mössor och kramades med våra vänner i andra klasser.
 
 
Anledningen att jag lämnat kameran hemma var att min bror skulle fota med den när det äntligen var dags för dagens höjdpunkt - utspringet!!! En och en halv timme innan denna bild togs samlades alla avgångsklasser i Blackboxen för att lyssna på tal och musik och för att en sista gång sjunga den blomstertid nu kommer. Sedan var det äntligen dags och här har vi offentligt lämnat skolan för sista gången!?
 
 
En kort stund stod vi stilla utanför Falkhallen då det sades några ord om vår klass samtidigt som klassens stipendiater presenterades, varav jag var en av dem! Vid betygsutdelningen fick jag ta emot inte bara ett utan två stipendium. Ett för Årets Samhällsvetare (som även tre andra elever i avgångsklasserna fick) samt ett bokstipendium utdelat av Olof Von Dalinsällskapet för utmärkta resultat i studier i svenska (även detta fick ett antal andra elever också). Stipendiet för Årets Samhällsvetare visste jag att jag skulle få, bokstipendiet för mina svenskstudier kom dock som en överraskning och aldrig har jag blivit så stolt över något som jag blev över det.
 
 
Och här har vi mig mellan storasyster och pappa. Så konstig känsla det här???
 
 
Så skulle det ju åkas flak också! Här är min klass flak som vi fixade i ordning kvällen innan. Naturligtvis lyckades jag stå på "fel" sida så exakt 0 personer i min familj / släkt / bekantskapskrets fick någon skymt av där på flaket, men vad gör väl det om hundra år. Jag fick ju trots allt dansa på ett studentflak tillsammans med mina bästa vänner medan bland annat Ramlar spelades ur högtalarna av DJ:n.
 
 
Efter att vi hoppat av flaket så åkte Emilia och jag runt i hennes mormor och morfars bil i stan en lång stund. Vi satt "på" bilen (det var en cab) och blåste i våra tutor och skrek och sjöng medan hennes morfar körde. Det skulle jag nog säga var nästan det bästa med hela dagen. Slutligen blev jag avsläppt utanför min dörr där familj och släkt och vänner till viss del redan väntade på mig. Fick massor utav blommor och annat fint och så tårta så klart. Senare på kvällen cyklade jag först med Lovisa och Jessica till Mejrem där vi hade förfest en stund innan studentdagen fick ett värdigt avslutat på Gustaf Bratt där alla studenter befann sig.

Om man ska sammanfatta det hela lite, vilket kanske är dumt, så skulle jag säga att studenten var fantastisk men det var inte den bästa dagen i mitt liv. Däremot har de tre senaste åren varit de absolut bästa i hela mitt liv och därför kändes det lite konstigt att fira att något så bra faktiskt var slut. Jag var jätteglad hela dagen och lycklig på flera sätt, jag var inte ledsen men hade någon konstig känsla av att jag inte riktigt ville att allt skulle ta slut. Den där känslan förstörde dock ingenting utan dagen blev ändå helt otrolig och även om det inte är det bästa jag varit med om så hamnar studenten ändå på topplistan över händelser i mitt liv. Hela studentveckan, när vi umgicks med klassen och var allmänt glada och knäppa och lyckliga och fulla dygnen runt, tyckte jag personligare var roligare än själva studentdagen faktiskt! Alltså, så svårt att förkara men att ta studenten ÄGDE samtidigt som det var lite sorgligt. Hur som helst så vill jag bara säga att ni som har studenten framför er verkligen väntar på något gott, den sista veckan är så sjukt jävla rolig rent ut sagt och studenten i sig är en otroligt häftig upplevelse.