header

Sista september och en höstlista.

 
☂ Vad ser du framför dig när du tänker på hösten?
Jag har en sådan där typiskt romantiserad bild av hösten på näthinnan. Därför ser jag gula löv, klar krispig luft under blå himmel och tjocka tröjor och halsdukar på uteserveringar. Realiserar jag lite ser jag även tunga grå moln, timmar i tv-soffan och att hatten blåser av när jag går till spårvagnen i höststorm.

☂ Vad är det sämsta med hösten då?
Risken att bli omotiverad till ca allt pga grått och mörkt.

☂ Och det bästa?
Att hösten känns lite som en nystart. Att man kan ha fina varma kappor på sig igen. Att man inte behöver känna sig skyldig för att allt man vill göra är att sitta inne och titta på youtubeklipp i flera timmar. Att det inte är för varmt att dricka te och att träden blir så fina.

 
☂ Hur ser din höstoutfit ut?
Klänning + strumpbyxor + knästrumpor + mössa/hatt + kängor. Och min nya kofta/jacka som jag köpte förra veckan  

 
☂ Vad har du på to do-listan?
Söka jobb och läsa böcker.

☂ Hur botar man höstdeppighet?
Man träffar människor som ger massor utav positiv energi och som man blir glad av. Tar en promenad när vädret och orken tillåter. Tänker att det är okej att inte göra något speciellt alls om man inte vill. Planerar in småsaker som kan förgylla vardagen: filmkvällar i myskläder, en lunch på stan, pluggdag på kafé, en spelning någonstans osv. Ett annat bra tips är att möblera om i sitt rum och kanske addera någon ljusslinga, det må låta klyschigt och simpelt men det kan faktiskt fungera på ett väldigt positivt sätt i alla fall för stunden.

 
☂ Bästa musiken för regniga dagar?
Allt av Lars Winnerbäck. Exakt precis varje år återupptäcker jag Winnerbäck på nytt runt september/oktober. Vill i princip inte lyssna på något annat.

☂ Vilka serier passar extra bra att titta på?
Vänner. Alltid Vänner. Sen är det alltid mysigt att titta på gamla julkalendrar även om det är en månad eller kvar till december.

☂ Vilken är din höstigaste maträtt?
Potatis- och purjolökssoppa! Lätt att göra, mättande och räcker länge om man gör mycket. Bra höstig färg dessutom.

 
☂ Var hänger du helst när du är ledig?
Hemma i lägenheten, hehe. Eller eventuellt på något mysigt kafé i tex. Haga där man kan sitta och titta ut på människorna som går förbi i sina höstkläder.

☂ Har du någon inplanerad resa?
Nepp, inte en enda. Vill dock så gärna åka till Stockholm så håller tummarna för att det blir av.

☂ Hur förbereder du dig för vintern?
Jag skulle inte säga att jag förbereder mig på något speciellt sätt. Kanske försöker jag planera in roliga saker under månaderna framöver så jag har något att se fram emot mitt i mörkaste januari och trötta februari.

Kommentarer:

Nathalie Isaksson

Hösten är verkligen den bästa årstiden!

Svar: Jaa, håller faktiskt med!
Sara-Karolina Norrhede

Angelica Bengtsson

härliga bilder!

Svar: Tack snälla!
Sara-Karolina Norrhede

ISA

myslista det här var då! <3

Kommentera här: